Snapchat

By | December 24, 2013

Je hebt Snapchat vast wel eens ergens voorbij zien komen. Maar wat is Snapchat nou eigenlijk, en wat kun je met deze app? Op deze pagina vind je meer informatie over wat Snapchat is. Snapchat is bedacht door Evan Spiegel en Bobby Murphy. Zij ontwikkelden de app voor een project op de Stanford University. Uiteindelijk werd Snapchat in September 2011 gelanceerd.

Snapchat downloaden en installeren
Om gebruik te kunnen maken van Snapchat zul je deze app eerst moeten downloaden en installeren op bijvoorbeeld je telefoon. Als de installatie is voltooid open dan de app. Wat je vervolgens ziet is een scherm zoals onderstaand.

Waarschijnlijk ben je na de installatie van de Snapchat app een nieuwe gebruiker. Vul daarom jou e-mailadres in en kies een wachtwoord. Activatie van je account (via een bevestigingse-mail is gelukkig niet nodig). Je kunt dus direct aan de slag met Snapchat!

Foto’s of video’s maken en bewerken
Het doel van Snapchat is het maken van foto’s en video’s om deze vervolgens te versturen naar je vrienden. Het maken van een foto gaat zoals je dit gewend bent. Tik op de blauwe button onderaan je scherm om een foto te maken. Voor het maken van een video houdt je de blauwe button wat langer ingedrukt. Deze veranderd nu in een rode button, zo weet je dat je aan het filmen bent.

Als je een leuke foto hebt gemaakt is er nog een mogelijkheid deze te bewerken. Hiervoor kun je drukken op het potlood icoontje rechtsboven in je beeldscherm. Kies een leuk kleurtje uit en je kunt direct beginnen met tekenen. Om de boodschap nog duidelijk te maken is er ook een mogelijkheid om tekst aan je foto toe te voegen. Tik met je vinger op de door jou gemaakte foto en type een stukje tekst (maximaal 1 zin) en vervolgens op ‘ok’ .

Het grappige aan Snapchat is dat gemaakte foto’s of video’s een maximale tijdsduur hebben. De ontvanger krijgt de foto of video dan ook slechts één keer te zien. Bedenk dus goed hoe lang je wilt dat hij of zij ‘m ziet! Het is overigens wel mogelijk om een foto of video op te slaan op je telefoon maar dit staat dus standaard uit.

Versturen en vrienden toevoegen
Als je tevreden bent over je foto of video en klaar kun je deze verzenden. Je komt nu op een scherm waarin je vrienden staan. Als je pas net begonnen bent met Snapchat staan hier nog geen vrienden in. Waarschijnlijk zie je alleen de vriend ‘Team Snapchat’ staan. Deze kun je gebruiken om Snapchat uit te proberen.

Voor het toevoegen van een nieuwe vriend tik je rechtsboven op het ‘plus’ icoontje. Je kunt nu een username intikken en op ‘add’ drukken. Als de username bestaat wordt deze als vriend toegevoegd aan de lijst. Sommige Snapchat gebruikers hebben ingesteld dat je pas een foto of video mag sturen zodra zij het vriendschapsverzoek hebben goedgekeurd.

Inmiddels is er een Snapchat iPhone en een Snaphat Android versie beschikbaar. Ben je toevallig toe aan een nieuwe telefoon? Bekijk dan hier de beste iPhone of Android aanbiedingen.

Leave a Reply